Vad krävs för att bli en grafisk speldesigner?

Vad krävs för att bli en grafisk speldesigner?

grafisk speldesigner

Nu när den digitala revolutionen har börjat landa hos människor världen över är det många som blickar mot att ta sina kreativa kunskaper mot spelets värld. Detta gör att många har börjat blicka mot att bli grafiska speldesigners och sätta sin prägel på nästkommande storspel.

Men vad krävs egentligen för att företag ens ska snegla åt ens håll då detta jobbet lockar väldigt många? I denna artikeln kommer vi redogöra för vad många arbetsgivare tittar efter och även tips på hur du kan stå ut från mängden.

Att ha en talang för att rita är det som väger tyngst

Detta må vara en självklarhet för många, men för vissa kommer detta som en nyhet. Även om vi lever i en värld där teknologin rasar fram i full fart så måste man uppvisa talang när det kommer till att sätta sina idéer på papper. Att kunna rita, måla och skulptera är alltid ett välkommet inslag när arbetsgivarna knackar på dörren och att då kunna visa upp sin exceptionella talang i de alla är av yttersta vikt.

Vad många inte inser är att alla grafiska idéer (som karaktärer och olika delar av en värld) är något man först kritat ner på ett papper för att kunna ta in vad dina överordnade vill ha med. När de tycker att din skapelse är perfekt för spelet så kommer de att datorisera den och göra den klar för spelet.

Utbildning är nästan alltid nödvändigt

När man ansöker om jobb som är såhär specifika så kräver nästan alla någon form av utbildning. I denna branschen så kräver dem att du har en utbildning inom grafisk design eller liknande. Det visar arbetsgivaren att du har investerat tid i något du vill göra och även att du har en utbildning i programvara och designteorin som kommer användas när du för över dina skapelser från pappret till datorn. Många universitet i dagens läge har generella utbildningar när det kommer till visuell konst, men många har börjat inse vikten av att kunna erbjuda kurser eller program som riktar in sig mot grafiska speldesigners.

Bygg din portfolio

När du söker jobb inom någonting som kräver kreativitet i bild så måste du kunna uppvisa vad du har gjort tidigare. Detta gör att arbetsgivaren kan se dina talanger och har du tillräckligt med material så finns det större chans att landa jobbet du vill ha. Det kan ta lite tid att bygga sin portfolio, men genom att gå en utbildning så kommer du kunna bygga den samtidigt som du skaffar dig nödvändig kunskap.

Anpassa din portfolio efter jobbet du söker

När det kommer till spelvärlden så finns det så många olika genrer så man inte kan ha koll på alla. Från spel för barn till spel på online casino och allt däremellan, variationerna är oändliga. Många grafiska speldesigners gör mer generella portfolios där många av deras skapelse blir förbisedda för att de inte är relevanta. Det är därför bra att specificera din portfolio med skapelser som är relevanta för genren du vill designa. Säg att du vill ansöka om att utveckla Epics succéspel Fortnite så kanske det inte är bäst att visa upp skapelser som visar upp söta djur och utomjordiska varelser.

Låt det ta den tid det tar att bygga upp ditt egna varumärke

När man ansöker om dessa jobb så måste man ha i åtanke att det kan ta tid innan arbetsgivarna ens börjar fundera över att anställa dig. Detta gör att du måste ha tålamod och låta det ta den tid det tar att bygga upp en utbildning och en stark portfolio som visar upp dina talanger.

admin
admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *