Studera på Harvard University

Studera på Harvard University

Många av oss väljer idag att studera vidare efter gymnasiet. Vissa väljer universitet, högskola, KY-utbildning eller folkhögskola medan andra vill ta ytterligare ett steg och söker sig till universitet och utbildningar utomlands. Det här kräver lite mer planering och givetvis att du kan behärska språket som talas i landet. Det kan i så fall vara en mycket givande period i livet, så varför inte testa att skicka in en ansökan?

Det finns många olika skolor att välja mellan utomlands. Du har säkert hört talas om välkända och prestigefulla universitet som brittiska Oxford University och Cambridge University eller de amerikanska universiteten Yale University, Princeton University och Harvard University. Harvard University är ett rikt universitet med en lång historia, vilket också gör att de klassas som en av de mest prestigefyllda skolorna i världen idag. Låter det intressant? Läs då mer om Harvard University nedan.

Harvard University – historia

Om du är intresserad av Harvard University kan en bra början vara att lära dig mer om universitets historia. Skolan grundades så tidigt som år 1636 av Massachusetts lagstiftande församling, vilket gör denna skola till USA:s äldsta i sitt slag. Det är namngett efter John Harvard, som var den första välgöraren där. Idag har de så många som 21 000 elever på skolan, vilket knappast är en liten summa.

Harvard University tillhör de så kallade Ivy League-skolorna i USA. Vad innebär detta? Ivy League är en beteckning på åtta privatägda universitet i USA som även tillhör landets äldsta universitet. Förutom Harvard University ingår Yale University, Princeton University, Brown University, Columbia University, Cornell University, Dartmouth University och University of Pennsylvania i Ivy League. Dessa är några av de rikaste, mest välbärgade och mest selektiva universiteten i hela världen.

Att studera på Harvard University

Du har nu förstått att Harvard University är en prestigefull, rik och selektiv skola. Då är det inte svårt att klura ut att det kan krävas en hel del för att ansöka om att få studera där. Om, eller när, du väl är antagen finns det dock många olika utbildningar och kurser att välja och vraka mellan – alla av mycket hög kvalitet och med mycket duktiga och erfarna lärare och professorer.

Vilka kurser och utbildningar kan du då välja mellan på Harvard University? Sammanlagt erbjuder Harvard University 12 stycken fakulteter som resulterar i en examen. Några exempel är Business school, Art & Sciences, Law school och School of Design. Inom de 12 olika områden finns i sin tur en mängd olika utbildningar och kurser. Faktum är att du till och med kan läsa vissa kurser på distans – till exempel hemifrån Sverige.

Ansöka till Harvard

Alla kan såklart testa att göra en ansökan till Harvard University, även om man vet att chanserna för att komma in tyvärr inte är särskilt stora. Då kan det vara bra att förbereda sig ordentligt innan. Du behöver bland annat göra en skriftlig ansökan där du motiverar ditt val av universitet och studier, vilket bara i sig kan vara rätt knepigt att formulera på ett bra och övertygande sätt.

Det finns också många praktiska saker att tänka på, såsom studentvisum, CSN och eventuella stipendier. När du ansöker måste du även skicka in dina tidigare betyg översatta till engelska, göra ett TOEFL- eller IELTS-test som ska intyga att din engelska är tillräckligt bra samt skicka med ett finansieringsintyg som intygar att du kan täcka alla kostnader som studier på Harvard University innebär. Du kan såklart läsa mer om detta på deras hemsida.

Kända Harvard-studenter

Trots att det kan vara väldigt svårt att bli antagen till Harvard University känner du säkert igen många namn på studenter som har läst där. Några exempel är George W. Bush, Bill Gates, Barack Obama, Mark Zuckerberg (grundare av Facebook), Natalie Portman, Conan O’Brien och Nobelprisvinnaren i litteratur T.S. Eliot. Att få studera på samma universitet som dessa personer är både prestigefullt och en stor merit bara i sig!

Gör en ansökan idag

Nu har du lärt dig lite mer om Harvard University, hur man ansöker och vad man kan studera där. Vill du testa dina vingar och göra en ansökan du också? Surfa in på deras hemsida för att läsa mer om kursutbudet och börja sedan planera din ansökan redan idag. Var beredd att lägga ner både tid och energi på den, men det kan det helt klart var värt mödan! Lycka till!

admin
admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *